4-6 st
50 g Smör ½ dl Vispgrädde 100 g Marabou Mjölkchoklad, bitar ½ dl Florsocker 4 ark Filodeg (ca 35x60 cm/st) 1 ask Philadelphiaost 2 msk Vatten 1 Citron, finrivet skal ½ Citron, pressad 2 msk Florsocker 1 l Blandade bär (ex. jordgubbar, hallon, blåbär) 2 DAIM, hackad 50 g Marabou Vit choklad, hyvlad 1 kruka Citronmeliss
Så gör du:
1. Smält smör tillsammans med grädde, mjölkchoklad och florsocker.
2. Dela filodegsarken i 4-6 bitar vardera.
3. Lägg ut ett delat filodegsark och pensla på ett tunt lager chokladblandning. Lägg ett nytt ark filodeg ovanpå det andra och pensla även det med choklad. Upprepa i 3-4 lager och avsluta med chokladbladning.
4. Baka i ugn på 200°C i ca 5 minuter, ta ut och låt svalna lite.
5. Vispa Philadelphia med vatten, citronskal, citronjuice och florsocker till mjuka toppar.
6. Klicka på Citronphiladelphian på flatbread och toppa med blandade bär, hackad DAIM och riven vit choklad.
7. Toppa med några blad citronmeliss.