Marabou

Chokladmaränger med dipp

4 st stora eller 8-9 st små

Chokladmaräng

3 Äggvitor 2 dl Socker 50 g Marabou Mjölkchoklad, smält 1 sats Fudgedipp (se separat recept) 1 sats Jordgubbsdipp (se separat recept)

Så gör du:

1. Häll äggvitor och socker i en metallskål.

2. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 5-10 min.

3. Tag skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock.

4. Smält chokladen och häll ner den i den avsvalnade marängsmeten.

5. Rör om 1-2 gånger så att massan blir randig, inte jämnt brun.

6. Klicka ut önskad storlek på marängen på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda i mitten av ugnen på 125°C i ca 1 timme.


Jordgubbsdipp

200 g Jordgubbspuré 1 dl Strösocker 1 Citron, pressad

Så gör du:

1. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 3-4 minuter.

2. Sila av och låt svalna.


Fudgedipp

1 dl Strösocker 3 msk Råsocker 50 g Marabou Caramello alt Marabou Vit Choklad, bruten i bitar ½ tsk Salt ½ burk Kondenserad mjölk ¾ dl Vatten 1 msk Smör 1 tsk Vaniljsocker

Så gör du:

1. Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull.

2. Koka upp långsamt och låt sen sjuda i 5-10 minuter till önskad konsistens.

3. Ta av från värme och låt svalna.


Fler smaskiga recept

Mmm... Marabou