4 st stora eller 8-9 st små
Chokladmaräng
3 Äggvitor 2 dl Socker 50 g Marabou Mjölkchoklad, smält 1 sats Fudgedipp (se separat recept) 1 sats Jordgubbsdipp (se separat recept)
Så gör du:
1. Häll äggvitor och socker i en metallskål.
2. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 5-10 min.
3. Tag skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock.
4. Smält chokladen och häll ner den i den avsvalnade marängsmeten.
5. Rör om 1-2 gånger så att massan blir randig, inte jämnt brun.
6. Klicka ut önskad storlek på marängen på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i mitten av ugnen på 125°C i ca 1 timme.
Jordgubbsdipp
200 g Jordgubbspuré 1 dl Strösocker 1 Citron, pressad
Så gör du:
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 3-4 minuter.
2. Sila av och låt svalna.
Fudgedipp
1 dl Strösocker 3 msk Råsocker 50 g Marabou Caramello alt Marabou Vit Choklad, bruten i bitar ½ tsk Salt ½ burk Kondenserad mjölk ¾ dl Vatten 1 msk Smör 1 tsk Vaniljsocker
Så gör du:
1. Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull.
2. Koka upp långsamt och låt sen sjuda i 5-10 minuter till önskad konsistens.
3. Ta av från värme och låt svalna.