6-8 st
1 sats Cookiebotten (se separat recept) 200 g Philadelphia ¾ dl Strösocker 1 Ägg 125 g Marabou Vit choklad, smält 1 dl Vispgrädde Rivet skal från 1 citron 2-3 dl Lättvispad grädde Topping Blandade sommarbär (ex. vinbär, björnbär, hallon)
Så gör du:
1. Smörj en muffinsform (6-8 hål) ordentligt. Lägg sedan en bit bakplåtspapper i botten av varje hål.
2. Fördela cookiebottensmeten i formen och tryck ut den ordentligt och förgrädda i ugn (175°C i ca. 5 minuter).
3. Vispa Philadelphia och socker poröst. Vispa i ägg och rör ner smält choklad, grädde och citronskal med en slickepott.
4. Fördela smeten i formen ovanpå cookiebottensmeten.
5. Grädda i ugn på 175°C i 20-25 minuter eller tills cheesecaken stelnat.
6. Ta ut och låt svalna (i formen) 10-15 minuter.
7. Stjälp upp och ta av bakplåtspappret.
8. Servera med lättvispad grädde och färska bär.
Cookiebotten
½ pkt Marabou Mjölkchoklad Cookies XL 25 gram Smör, smält
Så gör du:
1. Bryt sönder kexen och lägg i en mixer. Pulsmixa tillsammans med smält smör till önskad konsistens.
2. Tryck ut smeten i botten på formen den ska gräddas i och ställ in i ugnen på 175°C i ca. 5 minuter. Ta ut och låt svalna.