Marabou
En kopp varm choklad toppad med vispgrädde och kakaopulver på en blå tallrik, tillsammans med en chokladbit och en sked.

Mjölkchoklad-cappuccino

4-6 portioner

200 g Marabou Mjölkchoklad, smält 3 Äggulor 3 msk Florsocker 2-3 msk Espresso 1 dl Vispad grädde 3 Äggvitor, hårt vispade 1 tsk Pulverkaffe 1 sats Vanilj crème fraiche, (se separat recept) Topping: Marabou Mjölkchoklad, riven

Så gör du:

1. Blanda den smälta chokladen med äggulor och florsocker i en skål.

2. Rör i espresson.

3. Vänd i den lättvispade grädden och sen den hårdvispade äggvitan, avsluta med pulverkaffe.

4. Gjut i önskad kopp/glas och ställ kallt tills den ska serveras.

5. Ta ut och toppa med vispad vanilj-crème fraiche och riven mjölkchoklad.


Vanilj-crème fraiche

2 dl Crème Fraiche 1 tsk Vaniljsocker 1 msk Florsocker

Så gör du:

1. Vispa ihop alla ingredienser till ett skum.

2. Förvara kallt tills den ska användas.


Fler smaskiga recept

Mmm... Marabou