Marabou

Jordgubbsmoussetårta med vit chokladmousse och mandelbotten.

1 st för 10-12 portioner

1 Mandelbotten (se separat recept) 6 skivor Noblesse 1 sats Vit chokladmoussekärna, (se separat recept) 1 sats Jordgubbsmousse (se separat recept) Topping: Grädde, vispad Noblesse Jordgubbar Färska örter (citronmeliss, oxalis, mynta mm)

Så gör du:

1. Täck botten på en springform (ca. 24-25 cm i diameter) med plastfilm eller bakplåtspapper.

2. Lägg i mandelbotten (se till att det är ca 1 cm fritt till ytterkant så att jordgubbsmoussen kan rinna ner).

3. Lägg Noblesse (6 st) i en cirkel mitt på tårtan. Lägg sedan på den vita chokladmoussen.

4. Fyll på med jordgubbsmoussen och ställ in i kylen 3-4 timmar (alt. över natten).

5. Ta ut tårtan, värm kanten på springformen och lossa försiktigt.

6. Ställ åter in tårtan i kylen tills att den ska garneras.

7. Garnera med grädde, jordgubbar, Noblesse och färska örter efter eget tycke och smak.


Mandelbotten

300 g Mandelmassa 3 Ägg Finrivet skal från 1 citron

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Kör mandelmassan i matberedare och blanda ägg och finrivet citronskal.

3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24-25 cm i diameter, smörj kanten.

4. Bred ut massan i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.

5. Ta ut ur ugn och låt svalna.


Vit chokladmoussekärna

1 blad Gelatin 200 g Marabou Vit choklad, hackad 1 dl Filmjölk 2 dl Vispgrädde

Så gör du:

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter.

2. Smält chokladen försiktigt i en liten bunke.

3. Lägg gelatinbladet i en kastrul och smält försiktigt på låg värme. Slå i filmjök och rör om.

4. Häll därefter i den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.

5. Vispa grädden lätt och vänd samman med chokladen.

6. Häll moussen i plastfilmklädd springform (ca 18 cm i diameter) och ställ kallt i 3-4 timmar.


Jordgubbsmousse

4 Gelatinblad 300 g Jordgubbar, tinade 1 Citron, finrivet skal och saft 1 ½ dl Florsocker 2 ½ dl Vispgrädde 2 dl Grekisk yoghurt (10%)

Så gör du:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.

2. Mixa jordgubbarna till en slät puré, blanda i citronskal, citronsaft och florsocker.

3. Vispa grädden lätt med elvisp.

4. Värm 1 dl av jordgubbspurén i en kastrull och smält gelatinet i purén.

5. Blanda sen ihop med den resterande jordgubbspurén.

6. Blanda grädde och yoghurt och vänd ihop med jordgubbspurén.

7. Slå i form och ställ kallt.


Fler smaskiga recept

Mmm... Marabou