Marabou

Vit chokladpudding med rabarberkompot och DAIM

4-6 portioner

Vit Chokladpudding

180 g Marabou Vit Choklad, bruten i bitar 3 dl Vispgrädde 2 blad Gelatin 1 sats Vaniljrabarber (se separat recept) 2 DAIM, hackade 1 sats DAIM-grädde (se separat recept)

Så gör du:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.

2. Smält gelatin i 1⁄2 dl grädde och blanda sen i resterande grädde och vispa upp lätt. Smält chokladen och vänd i den lättvispade grädden.

3. Fördela rabarberkompotten i botten på 4-6 glas. Fyll på med chokladpuddingsmet och ställ kallt i 2-3 timmar.

4. Toppa med hackad DAIM och DAIM-grädde.


DAIM-grädde

2 dl Grädde 1 Dubbel DAIM, finhackad (56 g)

Så gör du:

1. Vispa grädden lätt. Vänd i den hackade DAIM:en och lägg i en spritspåse.


Vaniljrabarber-kompott

1 dl Socker 1 Vaniljstång, delad på längden 1 dl Vatten ½ dl Vitt vin (syrligt) 450 g Rabarber, skalad & plattad

Så gör du:

1. Koka upp socker, vaniljstång, vitt vin och vatten.

2. Lägg i rabarberskivorna, sätt på lock och sjud i 5 minuter. Ta av från värmen och låt svalna.


Fler smaskiga recept

Mmm... Marabou