4-6 portioner
Vit Chokladpudding
180 g Marabou Vit Choklad, bruten i bitar 3 dl Vispgrädde 2 blad Gelatin 1 sats Vaniljrabarber (se separat recept) 2 DAIM, hackade 1 sats DAIM-grädde (se separat recept)
Så gör du:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
2. Smält gelatin i 1⁄2 dl grädde och blanda sen i resterande grädde och vispa upp lätt. Smält chokladen och vänd i den lättvispade grädden.
3. Fördela rabarberkompotten i botten på 4-6 glas. Fyll på med chokladpuddingsmet och ställ kallt i 2-3 timmar.
4. Toppa med hackad DAIM och DAIM-grädde.
DAIM-grädde
2 dl Grädde 1 Dubbel DAIM, finhackad (56 g)
Så gör du:
1. Vispa grädden lätt. Vänd i den hackade DAIM:en och lägg i en spritspåse.
Vaniljrabarber-kompott
1 dl Socker 1 Vaniljstång, delad på längden 1 dl Vatten ½ dl Vitt vin (syrligt) 450 g Rabarber, skalad & plattad
Så gör du:
1. Koka upp socker, vaniljstång, vitt vin och vatten.
2. Lägg i rabarberskivorna, sätt på lock och sjud i 5 minuter. Ta av från värmen och låt svalna.