
Chokladtryffel med ingefära och chilli
8-10 st
2 msk Smör 1 dl Vispgrädde ¾ dl Mörk muscovadosocker 2 msk Punsch (alt 2 tsk arrakkoncentrat) 1 tsk Röd chili, hackad 1 msk Syltad ingefära, hackad 200 g Marabou Mjölkchoklad, hackad Topping: Röd chili, plattad Syltad ingefära, finhackad Flingsalt
Så gör du:
1. Koka upp grädde, smör och muscovadosocker. Blanda i punsch, hackad chili och ingefära och ta av från plattan.
2. Rör i den hackade chokladen och rör tills det är en jämn smet. Låt svalna något.
3. Fyll därefter tryffelsmeten i en spritspåse och spritsa ut i formar.
4. Garnera tryfflarna med en liten platta chili, finhackad ingefära och flingsalt.
5. Servera direkt alt. ställ svalt och låt stelna.