Marabou
Små glas med chokladmousse toppade med skivade chilifrukter och havssalt, arrangerade på en stenskiva med chokladbitar intill.

Chokladtryffel med ingefära och chilli

8-10 st

2 msk Smör 1 dl Vispgrädde ¾ dl Mörk muscovadosocker 2 msk Punsch (alt 2 tsk arrakkoncentrat) 1 tsk Röd chili, hackad 1 msk Syltad ingefära, hackad 200 g Marabou Mjölkchoklad, hackad Topping: Röd chili, plattad Syltad ingefära, finhackad Flingsalt

Så gör du:

1. Koka upp grädde, smör och muscovadosocker. Blanda i punsch, hackad chili och ingefära och ta av från plattan.

2. Rör i den hackade chokladen och rör tills det är en jämn smet. Låt svalna något.

3. Fyll därefter tryffelsmeten i en spritspåse och spritsa ut i formar.

4. Garnera tryfflarna med en liten platta chili, finhackad ingefära och flingsalt.

5. Servera direkt alt. ställ svalt och låt stelna.


Fler smaskiga recept

Mmm... Marabou