Marabou

Kokosnästen

Carka 10-12 st

Kokosnästen

1 ½ dlSöt kondenserad mjölk
1Äggvita
2 mskFlorsocker
1 ½ tskVaniljpulver
1/8 tskSalt
5 ½ dlKokosflingor
1 satsMjölkchoklad-ganache (enligt recept)
½ påseNon Stop eller Never Stop

Hetta upp ugnen till 160°C. Blanda ihop kondenserad mjölk med äggvita, florsocker, vaniljpulver och salt. Vänd sen i kokosflingorna. Gör små ”fågelnästen” på en plåt med bakplåtspapper (ca. 2 msk per bo).

Stoppa in plåten i ugnen och grädda nästena i 15-17 min. Ta ut och tryck till i mitten på kakorna så det blir ett bo. Låt svalna i minst 5 min. innan du lyfter av dem från plåten. Spritsa sen i mjölkchoklad-ganache och lägg i några Non Stop/Never Stop.


Mjölkchoklad-ganache

300 gMarabou Mjölkchoklad (bruten i bitar)
150 gGrädde

Koka upp grädde och slå i chokladbitarna. Låt stå i några minuter och rör sen om tills att all choklad och grädde smält ihop.
Täck ganachen med plastfilm och ställ kallt i minst 2 timmar.
Vispa upp innan användning.


Fler smaskiga recept

Mmm... Marabou