Carka 10-12 st
Kokosnästen
1 ½ dl | Söt kondenserad mjölk |
1 | Äggvita |
2 msk | Florsocker |
1 ½ tsk | Vaniljpulver |
1/8 tsk | Salt |
5 ½ dl | Kokosflingor |
1 sats | Mjölkchoklad-ganache (enligt recept) |
½ påse | Non Stop eller Never Stop |
Hetta upp ugnen till 160°C. Blanda ihop kondenserad mjölk med äggvita, florsocker, vaniljpulver och salt. Vänd sen i kokosflingorna. Gör små ”fågelnästen” på en plåt med bakplåtspapper (ca. 2 msk per bo).
Stoppa in plåten i ugnen och grädda nästena i 15-17 min. Ta ut och tryck till i mitten på kakorna så det blir ett bo. Låt svalna i minst 5 min. innan du lyfter av dem från plåten. Spritsa sen i mjölkchoklad-ganache och lägg i några Non Stop/Never Stop.
Mjölkchoklad-ganache
300 g | Marabou Mjölkchoklad (bruten i bitar) |
150 g | Grädde |
Koka upp grädde och slå i chokladbitarna. Låt stå i några minuter och rör sen om tills att all choklad och grädde smält ihop.
Täck ganachen med plastfilm och ställ kallt i minst 2 timmar.
Vispa upp innan användning.