Marabou

Påskig Rocky Road -rulle

1 st för 10-12 bitar

1Chokladbotten (enligt recept)
1 satsMjölkchokladfyllning (enligt recept)
2 dlKanderade nötter (grovhackade)
2 dlMarshmallows (små)
½ askMarabou Mjölkchoklad Cookies XXL (grovkrossade)
1 satsChokladkolasås (enligt recept)
½ askNoblesse (bruten i bitar)

Lägg ut Chokladbotten och bred på 2/3 av moussen. Strö över 1 dl nötter, 1 dl marshmallows, hälften av cookies och ringla på lite chokladkolasås.

Rulla ihop till en tajt rulle, vira in i bakplåtspapper och ställ kallt i 2-3 timmar. Ta ut rullen, ta av pappret och garnera ovansidan med resterande mousse, choklad, kolasås, hackade nötter, marshmallows och Noblesse.


Chokladkolasås

1 dlStrösocker
1 dlGrädde
50 gSmör
50 gMarabou Mjölkchoklad (bruten i bitar)
½ tskSalt

Smält socker gyllenbrunt i en kastrull. Slå i grädde och smör och koka ihop till önskad konsistens (ca. 5 min).

Ta kastrullen från värmen och rör ner choklad och salt.


Chokladbotten

4Ägg
2 dlStrösocker
1 dlPotatismjöl
3 mskKakao
1 ½ tskBakpulver

Hetta upp ugnen till 230°C varmluft el. 250°C utan varmluft.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.

Vispa ägg och socker ordentligt poröst (ca. 5 min). Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en bunke och sikta ner det i äggsmeten.

Vänd försiktigt tills allt är blandat. Bred ut smeten på plåten och baka i 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt den svalna.


Mjölkchokladfyllning

2Ägg
3 dlStrösocker
200 gPotatismjöl
½ dlKakao
100 gBakpulver

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Smält gelatinet och tillsätt 1 dl grädde. Blanda och slå över resterande grädde.

Vispa ihop grädden, Philadelphiaost och florsocker till halvfast fluff. Vänd i den rivna chokladen.

Låt svalna eller servera ljummen.


Fler smaskiga recept

Mmm... Marabou