
Påskig Rocky Road -rulle
1 st för 10-12 bitar

| 1 | Chokladbotten (enligt recept) |
| 1 sats | Mjölkchokladfyllning (enligt recept) |
| 2 dl | Kanderade nötter (grovhackade) |
| 2 dl | Marshmallows (små) |
| ½ ask | Marabou Mjölkchoklad Cookies XXL (grovkrossade) |
| 1 sats | Chokladkolasås (enligt recept) |
| ½ ask | Noblesse (bruten i bitar) |
Lägg ut Chokladbotten och bred på 2/3 av moussen. Strö över 1 dl nötter, 1 dl marshmallows, hälften av cookies och ringla på lite chokladkolasås.
Rulla ihop till en tajt rulle, vira in i bakplåtspapper och ställ kallt i 2-3 timmar. Ta ut rullen, ta av pappret och garnera ovansidan med resterande mousse, choklad, kolasås, hackade nötter, marshmallows och Noblesse.
Chokladkolasås
| 1 dl | Strösocker |
| 1 dl | Grädde |
| 50 g | Smör |
| 50 g | Marabou Mjölkchoklad (bruten i bitar) |
| ½ tsk | Salt |
Smält socker gyllenbrunt i en kastrull. Slå i grädde och smör och koka ihop till önskad konsistens (ca. 5 min).
Ta kastrullen från värmen och rör ner choklad och salt.
Chokladbotten
| 4 | Ägg |
| 2 dl | Strösocker |
| 1 dl | Potatismjöl |
| 3 msk | Kakao |
| 1 ½ tsk | Bakpulver |
Hetta upp ugnen till 230°C varmluft el. 250°C utan varmluft.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Vispa ägg och socker ordentligt poröst (ca. 5 min). Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en bunke och sikta ner det i äggsmeten.
Vänd försiktigt tills allt är blandat. Bred ut smeten på plåten och baka i 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt den svalna.
Mjölkchokladfyllning
| 2 | Ägg |
| 3 dl | Strösocker |
| 200 g | Potatismjöl |
| ½ dl | Kakao |
| 100 g | Bakpulver |
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Smält gelatinet och tillsätt 1 dl grädde. Blanda och slå över resterande grädde.
Vispa ihop grädden, Philadelphiaost och florsocker till halvfast fluff. Vänd i den rivna chokladen.
Låt svalna eller servera ljummen.





