Cirka 10-12 st
Vit brownie
100 g Smör, i bitar 180 g Marabou Vit choklad, bruten i bitar 3 Ägg 200 g Strösocker 1 tsk Vaniljsocker ½ tsk Salt 175 g Vetemjöl 1 sats Mjölkchokladmousse (se seprat recept) 1 sats Jordgubbssalsa (se seprat recept)
Så gör du:
1. Smörj önskade silpat-formar eller muffinsformar.
2. Smält smör och choklad i en kastrull på
svag värme.
3. Ta av kastrullen från värmen och rör så
chokladen smälter.
4. Blanda ägg och socker i en skål. Rör nedchokladblandningen och vaniljsocker och vänd i mjölet.
5. Fördela smeten i formar så ca 3/4 täcks.
6. Grädda i ugn på 175°C i ca 10-15 minuter
(ska vara fast i kanterna men lite mjuk i mitten).
7. Ta ut och låt svalna helt innan du garnerar med mousse och serverar med salsan.
Mjölkchokladmousse
3 dl Vispgrädde 150 g Marabou Mjölkchoklad, bruten i bitar
Så gör du:
1. Koka upp grädden och lägg i choklad (låt dra i 5 minuter).
2. Rör om tills chokladen smält helt och slå över i en skål.
3. Täck tätt med plastfilm och låt den stå kalltöver natten.
4. Vispa upp moussen dagen efter innan användning.
Jordgubbssalsa
½ l Jordgubbar, tärnad 1 Granatäpple, urkärnad ½-1 Jalapeño, fintärnad 1 Lime, skalad & fintärnad 12 msk Florsocker
Så gör du:
1. Blanda ihop allt i en metallbunke och smaka av med socker. Låt sedan dra i 10-20 minuter innan servering.