Marabou

Vit brownie med chokladmousse & jordgubbssalsa

Cirka 10-12 st

Vit brownie

100 g Smör, i bitar 180 g Marabou Vit choklad, bruten i bitar 3 Ägg 200 g Strösocker 1 tsk Vaniljsocker ½ tsk Salt 175 g Vetemjöl 1 sats Mjölkchokladmousse (se seprat recept) 1 sats Jordgubbssalsa (se seprat recept)

Så gör du:
1. Smörj önskade silpat-formar eller muffinsformar.

2. Smält smör och choklad i en kastrull på
svag värme.

3. Ta av kastrullen från värmen och rör så
chokladen smälter.

4. Blanda ägg och socker i en skål. Rör nedchokladblandningen och vaniljsocker och vänd i mjölet.

5. Fördela smeten i formar så ca 3/4 täcks.

6. Grädda i ugn på 175°C i ca 10-15 minuter
(ska vara fast i kanterna men lite mjuk i mitten).

7. Ta ut och låt svalna helt innan du garnerar med mousse och serverar med salsan.


Mjölkchokladmousse

3 dl Vispgrädde 150 g Marabou Mjölkchoklad, bruten i bitar

Så gör du:

1. Koka upp grädden och lägg i choklad (låt dra i 5 minuter).

2. Rör om tills chokladen smält helt och slå över i en skål.

3. Täck tätt med plastfilm och låt den stå kalltöver natten.

4. Vispa upp moussen dagen efter innan användning.


Jordgubbssalsa

½ l Jordgubbar, tärnad 1 Granatäpple, urkärnad ½-1 Jalapeño, fintärnad 1 Lime, skalad & fintärnad 12 msk Florsocker

Så gör du:

1. Blanda ihop allt i en metallbunke och smaka av med socker. Låt sedan dra i 10-20 minuter innan servering.


Fler smaskiga recept

Mmm... Marabou